Donateurs

Donateurs

Een bustype verdwijnt uit het straatbeeld en dan? 

Na verloop van tijd zijn de bussen die nu in dienst zijn, afgeschreven. Veel exemplaren worden dan verkocht aan het buitenland of gesloopt. Het is daarbij haast ook vanzelfsprekend geworden dat van ieder bustype één of meer bussen voor het nageslacht worden bewaard. Vroeger, we spreken over de periode voor de oprichting van het HBM, werden de meeste bussen na een arbeidsintensief leven gesloopt. Zo nu en dan was er wel eens een initiatief om een bepaalde bus te bewaren, maar om allerlei redenen ging dit niet door. Op deze manier zijn veel representanten van de Haagse autobushistorie voorgoed verloren gegaan. Zo is er bijvoorbeeld geen enkele AEC-Verheul bewaard kunnen blijven voor het nageslacht. Ook van de bussen die net na de oorlog bij de HTM in dienst kwamen, is geen enkel exemplaar bewaard gebleven. Gelukkig heeft het HBM in 1979 de door de HTM aan de RET verkochte Kromhout 327 voor sloop kunnen behoeden. Rond 1980 kwam bij vele busbedrijven het besef dat het bewaren van historisch busmaterieel zinvol is. Van bijna elk bustype is wel een bus bewaard gebleven. Dit laatste kan alleen maar met medewerking van de busbedrijven. Zo heeft de HTM veel afgeschreven bussen aan het HBM geschonken. Maar ook voor het onderhoud en onderdelen geeft HTM vaak een goede steun in de rug! Toch zult u begrijpen dat er veel meer bij komt kijken om onze collectie in stand te houden en onze museumbusorganisatie te laten draaien. Het geld dat daarvoor nodig is wordt verkregen via onze zakenrelaties en sponsoren en uit de steun van onze donateurs. Wij roepen u dan ook van harte op om donateur te worden! 

Wat zijn de voordelen als donateur van het Haags Bus Museum?
Bij een jaarlijkse bijdrage van minimaal €20,00 per jaar ontvangt u regelmatig een uitgave van ons donateursblad en bij excursies heeft u als eerste de mogelijkheid om een plaats te reserveren.

Donatiebedrag

  • Volwassenen             minimaal € 20,00 per jaar
  • Kinderen en 65+       minimaal € 17,00 per jaar


Donateur worden?
De simpelste methode om donateur te worden is door uw donatie te doen via onze webshop. Klik daarvoor op één van de onderstaande buttons. U heeft daarna de mogelijkheid het minimumbedrag te verhogen.

Volwassen
Kinderen en 65+

Kunt u of wilt u niet betalen via de webshop dan kunt u ook donateur worden door te mailen naar: donateur@haagsbusmuseum.nl

Algemene Verordening Gegevensbescherming
Door donateur te worden van Stichting Haags Bus Museum verklaart u ook bekend te zijn met onze AVG regeling. Deze kunt u hier downloaden.

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg.

Wilt u meer weten over ons initiatief voor het Zuid-Hollands Autobus Museum (ZHAM)?

Kijk dan op www.autobusmuseum.nl

Helpt u mee om het Autobusmuseum te bouwen? Koop nu uw bouwsteen om ons project te steunen!

Ga voor de aankoop van een steen naar www.busmuseumbouwen.nl