Bagagerek Westnederland 5443

Bagagerek Westnederland 5443

Hoe kom je aan een missend bagagerek voor een Westnederland bus 5443 uit 1967?
Tja, dat leek een uitdaging te worden. Wat rondvragen bij collega stichtingen gaf een positief bericht vanuit de collega’s in Hoogezand. Het bagagerek werd op ons verzoek opgemeten en een aantal foto’s gaven aan dat dit erg leek op wat we nodig hadden. Onze andere collega’s in Haarlem konden de exacte maten doorgeven van het bagagerek van hun bus uit dezelfde serie (NZH 5372).
Het bagagerek in Hoogezand kwam op de lengte na compleet overeen, het rek kan ingekort dus prima een plekje in onze bus krijgen. Dus een afspraak gemaakt om het lange geval op te halen, want we hebben het over een bagagerek van 7,10 meter. In de geleende vrachtwagen moest het net kunnen passen maar was het toch wel even spannend bij het inladen. Maar inderdaad, schuin ingeladen en ook nog in de hoogte schuin (uiteraard goed vastgezet) hadden we nog 2cm over!
Tijdens de koffie vertelde de gastheer ons nog dat het bagagerek oorspronkelijk uit een Westnederland bus eveneens van 1967 afkomstig was. Ongeveer twaalf uur nadat we vertrokken waren konden we het bagagerek uitladen in ons opslagdepot. Hopelijk gaat het monteren sneller dan het ophalen 🙂!

Op deze archieffoto is het missende bagagerek te zien (rechtsboven). Foto: Fotopersbureau De Boer
Archieffoto van de aflevering van de bus serie in 1967. Foto: Fotopersbureau De Boer
Aan de koffie bij de collega’s van het NBM
Comments are closed.

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg.

Wilt u meer weten over ons initiatief voor het Zuid-Hollands Autobus Museum (ZHAM)?

Kijk dan op www.autobusmuseum.nl

Helpt u mee om het Autobusmuseum te bouwen? Koop nu uw bouwsteen om ons project te steunen!

Ga voor de aankoop van een steen naar www.busmuseumbouwen.nl