HAAGSE BUSSEN – BUSBEDRIJF VAN DE HTM 1924-1973

HAAGSE BUSSEN – BUSBEDRIJF VAN DE HTM 1924-1973

In het boek, getiteld ‘Haagse Bussen – Busbedrijf van de HTM 1924-1973’, wordt de lezer meegenomen door de geschiedenis van het busbedrijf van de Haagsche Tramweg-Maatschappij (HTM) gedurende de periode 1924 tot 1973, met focus op het gebruikte materieel en lijnenloop.

Het begint met de pioniersdagen van autobussen in Den Haag in de jaren ’20 en volgt de ontwikkeling van het materieel in de daaropvolgende decennia op de voet. Van de eerste primitieve bussen tot de gestandaardiseerde voertuigen van de jaren ’70, dit boek presenteert een gedetailleerd overzicht van de technologische vooruitgang en veranderingen die plaatsvonden.

De auteurs belichten de rol van het materieel benodigd voor het vervoeren van passagiers, het veranderen van de lijnenloop en het aanpassen aan de behoeften van een groeiende stad. Illustraties, foto’s en technische specificaties van de verschillende busmodellen versterken het verhaal en bieden een visuele reis door de tijd.

‘Haagse Bussen – Busbedrijf van de HTM 1924-1973’ is een waardevolle bron voor liefhebbers van transportgeschiedenis en technologie. Het onthult niet alleen de evolutie van de bussen zelf, maar werpt ook een licht op de cruciale rol die ze speelden in de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Den Haag gedurende deze periode.

176 pagina’s, uitgave van De Alk. Auteurs Johan Blok en Ronald van Apeldoorn.

Het boek wordt begin december verwacht en is nu al in te bestellen in onze webshop: Webshop: Haagse Bussen – Busbedrijf van de HTM 1924-1973

 

Comments are closed.

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg.

Wilt u meer weten over ons initiatief voor het Zuid-Hollands Autobus Museum (ZHAM)?

Kijk dan op www.autobusmuseum.nl

Helpt u mee om het Autobusmuseum te bouwen? Koop nu uw bouwsteen om ons project te steunen!

Ga voor de aankoop van een steen naar www.busmuseumbouwen.nl