Verheul embleem voor Citosa 1107

Verheul embleem voor Citosa 1107

Onze Citosa 1107 mist al lange tijd het Verheul tijger embleem op het front. Het embleem wat kenmerkend was voor de eerste geleverde serie “gele rijders”, was eind jaren ’70 van de bus (en soortgenoten) verwijderd. Sinds we de bus hebben zoeken we al naar dit embleem, maar het lukte maar steeds niet of het was een type voor een andere Verheul-bus serie (die helaas niet past op de onze).

Tot het zo gezochte embleem -36 jaar nadat we deze bus konden overnemen- ineens toch opdook! Jarenlang was er één zorgvuldig bewaard door de heer Sjors van Wel, die van 1977 tot 1999 als ingenieur werkzaam was bij de Centrale Technische Staf van het streekvervoer (in het bekende CAB gebouw in Utrecht). Als er iets weggegooid dreigde te worden dat in zijn ogen waardevol was voor de geschiedenis, dan werd het door hem veilig gesteld. Zodoende ook een aantal bus emblemen.

Na het overlijden van de heer Van Wel werden de emblemen gelukkig niet weggegooid maar verschenen ze op een verkoopsite. En laat daar nu net de 1107 tijger tussen zitten! Dochter Annette reageerde enthousiast op onze navraag, met het resultaat dat we het lang gewenste embleem nu eindelijk kunnen gaan monteren op onze museumbus. Bedankt voor het veiligstellen en gunnen aan het HBM, vader en dochter Van Wel!

 

Comments are closed.

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg.

Wilt u meer weten over ons initiatief voor het Zuid-Hollands Autobus Museum (ZHAM)?

Kijk dan op www.autobusmuseum.nl

Helpt u mee om het Autobusmuseum te bouwen? Koop nu uw bouwsteen om ons project te steunen!

Ga voor de aankoop van een steen naar www.busmuseumbouwen.nl