HTM 322 nieuw in de collectie!

HTM 322 nieuw in de collectie!

Vandaag 15 jaar geleden (11-03-2005) werd bij de businessclub van ADO (toen nog in het Zuiderpark) de nieuwe bus van de HTM gepresenteerd, toenmalig middenvelder van ADO Tommie van der Leegte poseert op de foto bij de bus die gebouwd is door het bedrijf waarvan zijn oom de directeur is.

Vanwaar dit bericht? Van de HTM kregen we een prachtig cadeau: we mochten VDL Berkhof bus 322 in ontvangst nemen. De bus stamt uit de laatste serie dieselbussen die de HTM heeft aangeschaft.

Door het faillissement van Den Oudsten in november 2001 verviel de geplaatste order voor een vervolgserie van 30 Alliance bussen. De HTM startte een nieuw aanbestedingstraject wat in november 2002 zorgde voor een gunning aan VDL Groep Berkhof voor een serie van 30 stuks. De ontwikkeling van dit nieuwe bus model ging in nauwe samenwerking met technische medewerkers van HTM.

Bus 322 die nu bij het Haags Busmuseum zal worden bewaard werd afgeleverd in november 2005. De bus zou op de lijndiensten rondom Den Haag ingezet worden tot in december 2012 toen het niet meer toegestaan was om met dieselbussen de exploitatie uit te voeren. Vanaf dat moment werd de bus met de soortgenoten ingezet bij calamiteiten, railvervangend vervoer bij werkzaamheden aan het tramnet of voor ritten op luchthaven Schiphol.

Aan het einde van de zomer van 2019 werd het duidelijk dat er een einde gaat komen aan de inzet van deze serie bussen. Na overleg en inspectie met diverse HTM-medewerkers bleek bus 322 de verstandigste keuze om te behouden voor de toekomst.

Klik hier voor meer informatie over de HTM 322 .

Comments are closed.

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg.

Wilt u meer weten over ons initiatief voor het Zuid-Hollands Autobus Museum (ZHAM)?

Kijk dan op www.autobusmuseum.nl

Helpt u mee om het Autobusmuseum te bouwen? Koop nu uw bouwsteen om ons project te steunen!

Ga voor de aankoop van een steen naar www.busmuseumbouwen.nl